Izšel je novi Avto magazin! Testi: BMW serije 8, Cupra Ateca, Toyota Supra

13. 6. 2019
Deli

V novem Avto magazinu med drugim predstavljamo: BMW serije 8, Cupro Ateco, Mercedes-Benza EQC, Opel Corso in Porscheja 911. Preverili smo, kakšne so kazni za različne prekrške v tujini (kjer vas zaradi opitosti lahko tudi zaprejo). Pripravili smo primerjalni test kombilimuzin segmenta C. Razkrivamo tudi, kakšen bo novi Fordov križanec z električnim pogonom, štirimi vrati in videzom, ki spominja na Mustanga. Motociklisti pa so se zapeljali s povratnikom na sceni, Suzuki Katano.

Čevlji so veliki. Novi BMW serije 8 je dobil nalogo zamenjati enega od najmarkantnejših avtomobilov v celotni zgodovini BMW-ja.

Zapuščina prejšnjega Fordovega šefa Marca Fieldsa je bila zelo revna, posebej še glede pogleda in priprav na električne Forde. Njegov naslednik Jim Hackett je svoje mesto dobil tudi zato, da pripravi prave odgovore na sodobna gibanja v avtomobilskem svetu.

Z avtomobili je nekako tako kot z ljudmi. Nekateri jih sodijo po videzu, drugi cenijo njihovo notranjost, srce. Redki so tisti kupci novega avtomobila, ki jim sploh ni mar za obliko in cenijo le tisto, kar je v notranjosti – očem skrito.

Načeloma je tako, da otroci pridejo na svet, ko se imata dva rada. V avtomobilskem svetu je malce drugače. Tam skupni otroci nastanejo, ko se dve znamki odločita združiti svoje znanje, ideje in izkušnje. Nova Toyota Supra je plod take združitve.

Poletje je čas, ko se odpravljamo na dopuste in pri tem v velikem številu primerov zapeljemo v tujino, kjer pa je treba spoštovati tamkajšnjo zakonodajo. Pravila igre na cesti so namreč lahko nekoliko drugačna, kazni za nespoštovanje pa tudi astronomske.

Ko sem lansko jesen na salonu motociklov v Milanu uzrl novo Suzukijevo Katano, me je štihnilo pri srcu. Vzdih, spomin na najstniške dni z nikoli izživetimi tedanjimi sanjami voziti jo. Do zdaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja