Izšel je novi Avto magazin! Testi: Jaguar I-Pace, Peugeot 508 SW GT, Renault Talisman Initiale Paris....

14. 11. 2019
Deli

Na prodajne police je prišel novi in močno posodobljeni Avto magazin. V njem si boste lahko med drugim prebrali vse o novem Volkswagen Golfu, ki na naše ceste prihaja prihodnje leto, poleg tega pa smo za vas med prvimi pripravili tudi ekskluzivno primerjavo med Renault Cliom in novim Peugeotom 208. Dolg primerjalni test enduro motociklov pa so pripravili tudi motociklisti, ki so si le nekaj dni pred izidom revije ogledali največji evropski moto salon EICMA 2019.

PREDSTAVLJAMO: Volkswagen Golf

Golf je v 45 letih skozi revolucije in evolucije našel pot do 35 milijonov kupcev. Zdaj je pred zahtevno nalogo, saj mora zadovoljiti novo generacijo uporabnikov. Tisto, ki je zrasla skupaj z razvojem digitalizacije.

TEHNIČNI PREGLEDI VOZIL–Strah in trepet voznikov

Najpozneje po štirih letih od prve registracije novega avtomobila pride čas za obvezni pregled tehnične brezhibnosti avtomobila. Za nekatere zgolj rutinska formalnost, za nekatere pa travma in bojazen pred kolapsom družinskega proračuna.

Najboljši avtomobili 2020

Tako kot vsako leto tudi letos revija Avto magazin oziroma vi, naši bralci, lahko sodelujete v izboru za najboljši avtomobil leta 2020. Glasovanje tradicionalno poteka prek spleta, do glasovnice pa lahko dostopate prek povezave: www.best-car.eu/slo

Barvito in pestro– izbira SAL 2020

Jesen je tu in z njo vedno pride tudi glasovanje za slovenski avto leta, tokrat bo ta z letnico 2020.

Konferenca E-mobilnost za podjetja

Za nami so štiri nova predavanja o e-mobilnosti, tokrat namenjena podjetjem in zavodom po vsej Sloveniji.

Primerjamo: Renault Clio in Peugeot 208

Če je kateremu avtomobilu mehko postlano v Sloveniji, je zagotovo Renaultovemu Cliu. Na drugi strani pa mu sive lase povzroča Peugeotov 208, ki je že od rojstva precej priljubljen tudi na sončni strani Alp.

Vozili smo: Ford Puma

Zagotovo se večina spomni, da je Ford že imel model z imenom Puma. Zdaj ga ima spet, a s prejšnjim nima nič skupnega.

Vozili smo: Renault Captur

Prodati milijon in pol Capturjev v šestih letih pomeni, da je ideja ustvariti križanca na osnovi prepoznavnega Clia bila zadetek v polno. V drugo ni nič drugače.

Vozili smo: Kia e-Soul

Korejci se držijo načrta. Svojo floto vozil ne samo pospešeno elektrificirajo, tudi njihova prodaja je iz dneva v dan boljša.

Vozili smo: Volkswagen California 6.1

Ljudje smo si različni. Enim je všeč to, drugim ono, najraje pa imamo tisto, kar je naše.

Test: Jaguar I-Pace HSE 400HP AWD

Jaguar I-Pace je trenutno edini serijski avtomobil, ki je bil od prve skice do končnega produkta ustvarjen in zasnovan z enim ciljem - biti električni avtomobil. 

Kratek test Peugeot 508 SW GT 2.0 BlueHDi 180 EAT8

Revolucionarni oblikovalski pristop je na precej višjo raven postavil tudi model 508. Vprašanje je samo: limuzina ali SW?

Kratek test: Ford Ka+ 1.2 TI VCT

Nenavadno je preizkušati avtomobil, ki naj bi bil v fazi odhoda in naj torej ne bi dobil naslednika. Pa tako veliko ima pokazati.

Kratek test Renault Talisman Initiale Paris 225 TCe EDC

Talisman, Renaultova največja limuzina, seveda ni nastal s slovenskimi kupci v mislih – je pa res, da so pri njegovem snovanju imeli v mislih zelo soroden, nemški trg.

Kratek test BMW 740d xDrive M

Čas teče in 'sedmica' šestega rodu je zdaj na cestah že štiri leta. Primeren trenutek torej, da ji BMW dodeli prenovo!

Kratek test Renault Mégane Intens TCe 140

'Klasični' Mégane z novim zmogljivim motorjem je dobra izbira.

Kratek test: Suzuki Jimny 1.5 VVT Allgrip Pro Elegance

Živimo avtomobilski svet, v katerem prevladujejo križanci vseh vrst in velikosti. Eden od njih je tudi Jimny, ki se ne uklanja kalupu.

Kratek test: Audi Q3 40 TDI S line S tronic

Audijeva oblikovna revolucija sicer za naključnega opazovalca ni nič posebnega, za samo znamko pa so premiki ogromni.

Kratek test: Hyundai Tucson 1,6 HP CRDi Impression N Line

Hyundai očitno najbolj ceni športni značaj in športno podobo. No, vsaj pri Tucsonu.

Podaljšan test: Volkswagen T-Cross Style 1.0 TSI

Kako pri Volkswagnu veste, da gre za križanca, ne da bi avto videli? Preprosto, njegovo ime se začne na T.

Primerjalni test potovalnih enduro motociklov srednjega razreda BMW F 850 GS, BMW F 850 GS Adventure, Honda CRF 1000 L A

Primerjalni test potovalnih enduro motociklov srednjega razreda BMW F 850 GS, BMW F 850 GS Adventure, Honda CRF 1000 L Africa Twin, KTM 790 Adventure, Moto Guzzi V85TT

Reportaža: EICMA 2019

Letošnji milanski salon EICMA je v primerjavi z lanskim postregel z za odtenek manjšim številom novosti. Nikakor pa v letošnji jesenski beri ne manjka vznemirljivih motociklov, ki jih lahko najdemo tako na seznamu novitet kot tudi na seznamu osvežitev in prenov.

MotoGP - MotoGP, VN Japonske, Avstralije in Malezije

Zadnjih nekaj let je v navadi, da se tik pred koncem sezone razreda MotoGP odvije še azijsko-avstralska turneja. Ekipe in dirkači so v tem času nenehno na poti, dirke na Japonskem, Avstraliji in Maleziji si sledijo v tedenskem ritmu. Do konca sezone je le še zadnja dirka sezone v Valencii.

Rabljen avtomobil Mercedes Benz GLK (2008-2015)

Mercedes Benz GLK je bil svoj čas na hierarhični lestvici SUV-ov iz te tovarne na najnižji stopnički, vendar kljub temu to v nobenem pogledu ni skromen avtomobil.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem