Jaguar XE se v novo sezono pelje precej osvežen

27. 2. 2019
Deli

Jaguar je za predstavitev v Ženevi prenovil svojo limuzino srednjega razreda, Jagurja XE, ki se od predhodnika razlikuje predvsem v notranjosti.

Na zunaj se prenovljeni Jaguar XE od predhodnika razlikuje predvsem po novih odbijačih, LED-žarometih in značilnem svetlobnem LED-odtisu na zadku. Pri Jaguarju pravijo, da so veliko oblikovnih popravkov prevzeli od športnega Jaguarja F-Type, zato XE nastopa bolj športno in deluje širši ter nižji kot do zdaj.

V izčrpno prenovljeni notranjosti so konstruktorji uporabili več mehkejših in bolj kakovostnih materialov, vrhunske furnirje in vratom namenili nove, bolj praktične obloge. Regulator prestav in voznih programov so prav tako prevzeli pri F-Typu, od električnega I-Pacea pa so prevzeli volanski obroč z osvetljeno grafiko in kapacitivnimi stikali.

V pametni in povezljivi notranjosti izstopa infozabavni sistem Touch Pro Duo, ki ga je XE prevzel od I-Pace, prav tako pa vzvratno ogledalo ClearSight, ki je v bistvu zaslon video kamere na zadku in ponuja pogled brez motenj potnikov na zadnji klopi.

Kot pravijo pri Jaguarju, pri zagotavljanju vozne dinamike Jaguarja XE še vedno igra veliko vlogo trdna karoserija, ki je 75-odstotno izdelana iz aluminija, na voljo bosta zadnji in štirikolesni pogon, med motorji pa najbolj izstopa dizelska različica D 180 RWD, ki je opravila celo najstrožje teste vsebnosti dušikovih oksidov v izpuhu RDE2.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja