Jaguar XF Sportbrake

Jaguar je za avtomobilski salon v Ženevi pripravil kombijevskega Jaguarja XF Sportbrake, za katerega pravi, da je najbolj vsestranski Jaguar vseh časov.

Jaguar XF Sportbrake (foto: Automedia, Carparazzi, Lehmann Photo-Syndication, tovarne, ilustracije: Bojan Perko) Automedia, Carparazzi, Lehmann Photo-Syndication, tovarne, ilustracije: Bojan Perko
8. 3. 2012

Kombi si podvozje deli z limuzino XF, od katere je pet milimetrov daljši in dobrih 70 kilogramov težji.

S strukturno trdnostjo menda povsem ustreza limuzini, zato si z njo deli tudi vozne lastnosti, presega pa jo s prtljažnikom, ki v osnovi meri 550, povečati ga je mogoče na 1.675 litrov, razpolaga pa tudi z uporabnimi predalčki pod dnom in ob bokih.

Zaradi bolj ravne strehe več prostosti za glave uživajo tudi potniki na zadnjih sedežih. XF Sportbrake je opremljen tudi s pripomočki za udobno upravljanje prtljažnika, kot so ročici za zlaganje zadnjega sedeža v ravno dno, enakomerna LED-osvetlitev in vrata z mehkim odpiranjem in zapiranjem.

Zadnja prema je opremljena s samonastavljivim zračnim vzmetenjem, ki ureja vozno dinamiko in olajša vleko prikolice, za pogon pa skrbi 2,2-litrski štirivaljni in 3,0-litrski šestvaljni dizelski motor v kombinaciji s samodejnim osemstopenjskim menjalnikom in pogonom na zadnji kolesi.

Jaguar XF Sportbrake bo v prodajne salone menda prišel jeseni.