Japonski Tesla je pripravil študijo električnega športnika

4. 10. 2016
Deli

Japonska zagonska znamka Green Lord Motors oziroma GLM, ki ji nekateri pravijo tudi "Tesla z Japonske" je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila študijo razkošnega električnega športnega štirisedežnega avtomobila s preprostim imenom G4.

Ime je morebiti preprosto, zato pa njegovih zmogljivosti nikakor ne bi mogli oceniti z besedo preprosto. Za pogon namreč skrbita dva elektromotorja s skupno močjo 400 kilovatov in navorom 1000 njutonmetrov, ki poskrbita zato, da GLM G4 v vsega 3,7 sekunde zdrvi do hitrosti 100 kilometrov na uro in doseže prisilno omejeno največjo hitrost 250 kilometrov na uro. Pri GLM kapacitete baterije sicer niso izdali, povedali pa so, da lahko G4 s polno prevozi do 400 kilometrov po evropskem ciklusu NEDC.

Pri GLM avtomobila sicer ne označujejo kot električno vozilo, ampak ga raje naslavljajo kot "eksotično vozilo", kar niti ni tako nenavadno ob dejstvu, da ima štiri vrata, ki se na nenavadne način odpirajo navzgor, štiri dirkalne sedeže, obilo digitalnih zaslonov in električnemu pogonu prilagojeno zasnovo avtomobila, ki mu je nizozemski oblikovalski studio Savage Rivale sprva namenil bencinski motor V8.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"