Nissan bo zaradi teh dveh napak moral vpoklicati 1,4 milijona avtomobilov!

25. 7. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Vpoklic bodo prejeli lastniki štirih različnih modelov v Evropi, Združenih državah Amerike in na Japonskem.

Japonska avtomobilska znamka bo morala vpoklicati kar 1,38 milijona svojih avtomobilov, saj so našli dve težavi, ki bi lahko tudi ogrozili varnost potnikov. Prva težava je močno zaviranje po tem, ko voznik izključi tempomat, druga pa je potencialni kratek stik na električni napeljavi, ki bi lahko povzročil tudi ugašanje motorja med vožnjo. Nissan zatrjuje, da za zdaj ti težavi še nista povzročili nobene nesreče, vseeno pa morajo ukrepati čim prej.

Profimedia

Tudi pri nas?

Težave so se pojavile na štirih različnih modelih, med njimi Nissan dva ponuja tudi v Sloveniji; to sta Note in Leaf. Tako bo najbrž obvestilo o vpoklicu prejel tudi kdo od nas, vendar podrobnejših informacij o modelnih letih in izvedenkah, vključenih v vpoklic, še ni.

Nissan

Drugič letos

Podobni vpoklici v avtomobilskem svetu niso nič nenavadnega - dogajajo se pri vseh znamkah. Je pa res, da je to že drugi večji Nissanov vpoklic letos. Aprila je 142.000 lastnikov Nissanov v ZDA dobilo obvestilo, da morajo na servis zaradi potencialnih težav z zavorami. Zadnji Nissanov vpoklic je res velik, poleg zgoraj omenjenih težav pri teh štirih modelih, bodo na domačem trgu vpoklicali še skoraj 6500 modelov Note Aura, pri katerem jim jo je zagodel prednji desni žaromet.

Profimedia

Fotografije: promocijsko gradivo, Profimedia

Preberite še: Za spuščena stekla na avtu boste plačali kazen! Preverite, koliko

BONUS VIDEO: BMW Serije 7 je novo merilo avtomobilskega prestiža in ekscesov

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol