Je Mercedes G lahko še bolj razkošen? 'Puch G' je del ponudbe znamke Maybach.

14. 2. 2017
Deli

Mercedes-Benz G oziroma Puch G, kot ga bolje poznamo pri nas, je končno postal tudi del Daimlerjeve razkošne znamke Maybach. Kot Mercedes-Maybach je postal nič manj kot G 650 Landaulet.

Landaulet je karoserijska  oblika, ki označuje polkabrioleta, v katerem voznik in sluga sedita v zaprti kabini, gospodi pa je na voljo kabrioletski zadnji del z vsem razkošjem, ki ji pripada. In tega je več kot dovolj, saj Mercedes-Maybach G 650 Landaulet z dolžino 5,345, višino 2,235 in medosno razdaljo 3,428 metra – 578 milimetrov večjo, kot pri serijskem razredu G - ter skoraj polmetrsko oddaljenostjo dna od tal omogoča veliko prostora in udobja za potnike, ki se lahko popeljejo pa vsakršnem terenu.

Pisarna ali kočija za zaljubljene?

Za odpiranje in zapiranje strehe je dovolj le pritisk na gumb, potniško kabino pa od vozniške loči šipa, ki s pritiskom gumba izgubi svojo prosojnost.  Ločena sedeža prihajata iz razreda S in ju je mogoče nastavljati po željah ter uživati v masaži. V sredinski konzoli je možno gretje ali hlajenje pijače, potnikom pa sta na voljo tudi mizici za pisarniško rabo. V večpredstavnostnih vsebinah lahko potnika uživata tudi s pomočjo 10-palčnih zaslonov pred predelnim steklom. V gosposkem predelu so tudi dva predala za rokavice in za razred G značilni držali za roke.

Kot pravi G ima zapore diferencialov

Da je v vseh razmerah dovolj moči, skrbi motor Mercedes-AMG V12 biturbo, ki razvija moč 630 'konj' in navor 1.000 njutonmetrov, ki se na podlago prenaša tudi s pomočjo 22-palčnih koles s peterokrakimi aluminijastimi platišči s keramično zloščeno površino, terenskih prem iz razreda G ter štirikolesnega pogona s 100-odstotnimi zaporami diferencialov.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet si bomo lahko marca ogledali v Ženevi, iz graške tovarne Magna Steyr pa bo začel v omejeni seriji 99 primerkov prihajati jeseni.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"