Je to sodobna reinkarnacija Golfa Country?

19. 6. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Nemški predelovalec terenskih avtomobilov si je privoščil avto, za katerega ne bi mogli reči, da spada na teren, prej na dirkališče. Kljub temu je rezultat navdušujoč!

Golf R je avto, postavljen nizko nad cestišče in se dobro znajde tudi na dirkališču. Njegov dvolitrski turbinski motor zmore 230 kW (320 KM) moči, do 100 km/h potrebuje 4,7 sekunde, končna hitrost pa lahko znaša tudi 270 km/h. Si predstavljate, da bi tak avto zapeljali na brezpotje? Pri nemškem predelovalcu Delta4x4 si.

Delta4x4

Sicer je trenutno še v konceptni različici, a če bodo našli vsaj 25 kupcev, bodo pripravili tudi maloserijsko različico terenskega Golfa R. Pri Delta4x4 so ga dvignili za osem centimetrov, mu namestili posebna terenska 18-palčna platišča z ustreznimi pnevmatikami, ter mu razširili koloteke. Kar se tehničnih sprememb tiče, je to bolj ali manj to.

Delta4x4

Jasno pa terenskim zmogljivostim pritiče tudi videz. Poleg platišč in pnevmatik se avto ponaša z dodatnimi LED žarometi na pokrovu motorja in strešnem nosilcu. Slednji je opremljen seveda z rezervnim kolesom ter dodatnimi rezervoarji za gorivo. Priznati je treba, da na neki (bizaren) način vse to Golfu precej paše.

Delta4x4

Ob tem se seveda nehote spomnimo na Golfa Country, ki je nastajal na osnovi Golfa druge generacije. Več o njem si lahko preberete v tem članku, kjer smo se izdatno posvetili celotni zgodovini Golfa 2.

Delta4x4

V sodobnejšem času se je terenska različica vrnila v obliki Golfa Alltrack, ki je premiero doživel v sedmi generaciji, prav tako pa je na voljo v aktualni. Jasno je, da je Deltina različica precej bolj radikalna, a z njo pride tudi zajetna cena: 35.000 evrov. V to ceno pa ni vštet avto, ki vas bo prišel še dodatnih (vsaj) 50 tisočakov.

Preberite še: Bi plačali 76 tisočakov za Golfa?

V spodnjem videu pa smo preverili, kako različna sta si tehnično zelo podobna (praktično enaka) avtomobila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol