V tokratni številki Avto magazina: že razkrivamo Golf GTI!

14. 6. 2012
Deli
V tokratni številki Avto magazina: že razkrivamo Golf GTI!

Novo štetje, že sedmo po vrsti, se začne septembra, torej na pariškem avtomobilskem salonu. Nato bo v skladu s tradicijo potrebnih nekaj mesecev, da bo na ceste zapeljala tudi zmogljivejša različica GTI.

Novi Golf GTI se bo ponašal s prenovljenim (beri: močnejšim) dvolitrskim turbobencinskim motorjem, zaradi precejšnje prisotnosti aluminija pa tudi s krepko nižjo težo. Rezultat je jasen - zmogljivosti in vozne lastnosti na najvišji možni ravni!

Tokrat bodo prišli na svoj račun tudi ljubitelji sanjskih avtomobilov. Preskusili smo namreč italijanskega superšortnika (ok, v nemški lasti) Lamborghinija Gallarda LP 550-2 Spyder. Da je to povsem drug svet avtomobilov, namenjen zgolj VIP-ovcem oziroma petičnežem, je jasno. Če ne veste zakaj, si preberite v tokratni številki novega Avto magazina!

Gotovo pa niso vsi dobri avtomobili samo za izbrane petičneže. Volka v ovčji koži si lahko mirno privošči marsikdo in če ob imenu Ford Focus zapišemo kratico ST, bo marsikdo vedel, za kaj gre. Seveda, za Focusa z 250 'konji', ki je lahko povsem spodoben družinski avtomobil ali pa čistokrvni športnik. Vozili smo!

Nova Audijeva ofenziva sliši na ime Audi A3. O njej se sicer piše že dolgo, zdaj pa so ga končno postavili na cesto. Prve vtise o vožnji tako lahko že preberete, za nakup pa bo potrebno počakati vsaj do konca poletja.

Če bi sešteli vrednosti avtomobilov, ki vam jih ponujamo v tokratni številki Avto magazina, bi se približali okroglemu milijonu evrov. Vsaj desetino, ob nekaj opreme, pa precej več, odščipne novi BMW serije 6, ki se po novem ponaša z dodatnim parom vrat, zaradi česar se uvršča v kategorijo štirivratnih kupejev.

Spet nova desetina pripada Mercedosvi legendi - razredu G. Seveda, če je ta zgolj v osnovni različici, saj je za G 65 AMG potrebnih več kot 250.000 evrov. No, morda je skupni milijonček skromna ocena, vseeno si več o G-ju lahko preberete v novi številki Avto magazina.

Peter in Matevž sta ponovno pripravila zanimivosti o dvokolesnikih. Testirala sta Husqvarno Nuda 900 R in BMW F800R in se zapeljala z legendarno (in prenovljeno) Vespo.

Aljoša, Matej in Andraž pa so pripravili obilo zanimivosti iz sveta motošporta, zato si lahko preberete marsikaj o drugi dirki AM drift pokala, pa o slovenskem prvenstvu v reliju in ponovno novem, tokrat že osmem, zmagovalcu formule 1! 

Avto magazin 14/2012 izide 28. junija 2012. Na revijo se lahko naročite tudi prek spletne trgovine na  povezavi http://trgovine.kibi.si/adriamedia/avtomagazin/.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"