Jeseni prihaja novi Mercedes-Benz razred B

28. 7. 2011
Deli

Pred nekaj več kot mesecem smo zapisali nekaj napovedi o novem Mercedesu-Benzu razreda A, ki je napovedan za prihodnje leto, zdaj pa so znani tudi natančnejši podatki o njegovem večjem bratu, Mercedesu-Benzu razreda B.

Menda si ga bomo lahko ogledali že septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, v prve avtomobilske salone pa naj bi prišel novembra. Če naj verjamemo napovedim, bo visok 1,55 in dolg 4,35 metra, ponašal pa naj bi se tudi z ugodnim količnikom zračnega upora 0,24.

Čeprav smo menili, da ostaja, bo Daimler-Benz menda tudi v razredu B opustil dvojno zasnovo dna in pri njem prvič uporabil platformo s sprednjim pogonom MFA, ki jo bo uporabil tudi v razredu A. Takšna rešitev naj bi bila veliko cenejša, za nekaj več kot dva centimetra pa se bo znižalo tudi težišče avtomobila.

V dnu naj bi kljub temu, seveda brez omejitev potovalnega udobja, ostalo dovolj prostora za pripravo na pogon na zemeljski plin in druge prostorsko zahtevne alternativne pogone, kot so vtični hibrid E-cell plus, električni pogon E-cell ali pogon na gorivne celice F-cell.

Za konvencionalni pogon naj bi bilo v začetku poskrbljeno z 1,6-litrskima turbobencinskima motorjema največjih moči 90 in 115 kW ter z 1,8-litrskima turbodizelskima motorjema največjih moči 80 in 100 kW. Menjalnik bo šeststopenjski ročni ali šeststopenjski samodejni z dvojno sklopko, oba pa naj bi bila opremljena tudi s tehnologijo stop/start.

Pozneje naj bi se jim pridružili še 1,2-, 1,4- in 1,8-litrski turbobencinski motorji ter 1,6-litrski turbodizelski motor, ki bo izšel iz sodelovanja z Renaultom. V vrhu motorne ponudbe pa naj bi bil 2,2-litrski turbodizelski motor.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol