Jorge Lorenzo je preskusil Mercedesov dirkalnik Formule 1

23. 11. 2016
Deli

Bo Jorge Lorenzo z dveh presedlal na štiri kolesa? Za zdaj še ne, a na dirkališču Silverstone je le za nekaj krogov sedel v dirkalnik Mercedes AMG Petronas F1 W05 Hybrid. To pa so zanimive F1 novice!

Lorenzo je s tem je postal šele četrti prvak prvenstva MotoGP, ki je sedel tudi za volan bolida Formule 1. Za vajo je nekaj krogov najprej prevozil v dirkalniku formule 2, potem pa se je lotil vožnje pravega 900-'konjskega' stroja.

Po vožnji je povedal: "Kot 8-letni otrok sem sanjal o tem, da bi postal svetovni prvak, a se je to zdelo nekaj nemogočega. Še bolj nemogoče se mi je zdelo, da bom kdaj vozil bolid Formule 1, a se je zdaj to končno zgodilo. Vožnja motocikla je zame nekako tako, kot da bi hodil, avtomobil Formule 1 pa je nekaj povsem novega. Veliko sem se moral naučiti in poskusil sem le razumeti, kaj moram storiti, da bi bil kar se da hiter. Hitrost je impresivna, moč na ravninah pa neverjetna. Celo oprijem na počasnejših ovinkih je izjemen. Kar je na motociklu hiter zavoj, se v avtomobilu zdi počasno. V izkušnji sem maksimalno užival in doživel uresničitev sanj."