Jose Mourinho je z Jaguarjem XF Sportbrake obiskal otroke

Preden je odpotoval v Rusijo na svetovno prvenstvo v nogometu, je presenetil skupino otrok na neki osnovni šoli, kamor je prišel z Jaguarjem XF Sportbrake, ki je imel prtljažnik napolnjen s čim drugim kot nogometnimi žogami.

Jose Mourinho je z Jaguarjem XF Sportbrake obiskal otroke (foto: JLR) JLR
15. 6. 2018

Manj znano je, da je Mourinho pred uspešno kariero nogometnega managerja pet let poučeval telesno vzgojo na srednji šoli, zato mu ni bilo težko komunicirati z otroki, ki jim je povedal: »V meni je vedno del učitelja. Ko se v šolo vrneš kot otrok ali učitelj, ti to vedno zbudi veliko posebnih spominov. Tedaj si si ustvaril lastno identiteto in razvil lastno osebnost in načela. In to je bilo tudi obdobje, ko si v življenju najbolj užival.«

Otroci so Mourinha seveda takoj sprejeli in ga vprašali marsikaj o njegovem otroštvu in tudi o tem, kateri nogometni igralci, s katerimi je sodeloval, so bili najbolj poredni. Nadobudni šolar ga je celo zaprosil za donacijo za šolski maraton.

Mourinho je sicer sodeloval tudi v reklamni kampanji ob lanskem lansiranju Jaguarja XF Sportbrake leta 2017, ko je sodeloval s teniškim asom Andyjem Murrayjem.