Jutri prihaja na ceste NAJCENEJŠI GOLF pri nas!

31. 3. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Nov znak, nov napis in nova vloga Golfa v prihodnosti. (foto: Saša Kapetanovič)
Saša Kapetanovič

Legendarni "Rabbit" se vrača! To so podrobnosti in cena.

Oznaka "Rabbit" je pri Volkswagnu vedno označevala najdostopnejšega Golfa. V zdajšnji generaciji te oznake še nismo bili deležni, z jutrišnjim dnem pa se bo tudi to spremenilo. In ne, ne gre za prvi april, dan norcev. Stvar je še kako resna.

Sploh v luči nenehnega dvigovanja cen na vseh področjih. Pri slovenskem uvozniku vozil Volkswagen so se tako odločili, da za kratek čas obudijo legendarno ime in kupcem ponudijo bogato opremljenega, a še vedno dostopnega Golfa.

Seznam osnovne opreme je precej dolg, na njem pa med drugim najdemo tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC), omejevalnikom hitrosti in sistemom za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev, samodejno klimatsko napravo, asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist, LED žaromete idr.

Aktualni Rabbit je na voljo z le enim motorjem. Gre za litrski trivaljnik z 81 kW (110 KM), ki je spojen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Jasno je, da v osnovni model spada tudi osnovna motorizacija. Trenutno najcenejši Golf vas bo stal 23.990 evrov. To je približno pet tisočakov manj od naslednjega Golfa na ceniku, hkrati pa ravno toliko več od prejšnjega Rabbita, ki je bil nazadnje kupcem ponujen pred približno štirimi leti. Ob tem se upravičeno postavlja vprašanje, ali je trenutno najcenejši Golf dejansko dovolj poceni za oznako "Rabbit"?

Preberite še: Znano je, kdaj prihaja novi Volkswgen Passat! Vendar vam eden od podatkov ne bo všeč ...

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"