Kaj lahko storite za izboljšanje prometne varnosti?

18. 4. 2018
Deli
Kaj lahko storite za izboljšanje prometne varnosti? (foto: Zavarovalnica Triglav)
Zavarovalnica Triglav

Pred dobrim tednom smo poročali o vaji gasilcev in reševalcev Heavy Rescue Slovenia, ki je v ljubljanskem BTC potekala ob podpori Zavarovalnice Triglav in na kateri so posebej poudarili, da lahko vozniki veliko v izogib takšnim nesrečam naredijo tudi sami.

A to ni tako lahko, saj nas med vsakdanjo udeležbo v prometu večina razvije vozniške vzorce, ki niso vedno najbolj pozitivni. Odpravljanju takšnih težav je med drugim namenjen digitalni center Triglav Lab, ki ga je Zavarovalnica Triglav odprla na Dunajski 20 v Ljubljani in kjer so uredili tudi simulator vožnje DRAJV, na katerem lahko vozniki s pomočjo vaj bistveno dopolnijo svoje vozniške veščine, odpravijo določena nepravilna vozniška ravnanja in s tem tudi sami pripomorejo k večji prometni varnosti.

Triglav Lab so sicer uredili štiri družbe Skupine Triglav (Zavarovalnica Triglav, Triglav Zdravstvena zavarovalnica, Triglav Skladi in Skupna pokojninska družba), namenjen pa je predvsem ozaveščanju strank o različnih problematikah sodobnega sveta. Poleg prometne varnosti so to še demografske spremembe, naravne katastrofe itd. Poleg simulatorja vožnje se lahko tako obiskovalci na simulatorju preizkusijo tudi v smučarskih skokih, doživijo virtualno izkušnjo potresa in simulacijo reševanja po prometni nesreči in še kaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"