Kako je Barbie lastnoročno podvojila zanimanje za ta legendarni avto

27. 8. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Film Barbie bo zagotovo eden najuspešnejših filmov leta 2023. In povsem logično je, da se je ob tem močno povečalo zanimanje za prav poseben avto.

V filmu je bil namreč uporabljen Chevrolet Corvette prve generacije (C1). Ampak neobičajen C1. Pozorno (in tudi malo poznavalsko) oko je najbrž opazilo kar nekaj neskladji z dejanskim Chevroletevim avtomobilom.

Če izvzamemo rožnato zunanjost s kromiranimi dodatki in svetlo rožnato notranjost, je še ena stvar, ki bode v oči – druga vrsta sedežev. Originalni C1 je bil namreč roadster, namenjen le dvema potnikoma, medtem ko lahko Barbie, poleg Kena prevaža še potnike zadaj.

Profimedia

Ni pa to edina anomalija omenjene Crovette v filmu. Avto je skoraj polovico manjši od originala in je videti že kar nekoliko smešno, a povsem v skladu s filmom. Očitno so pomanjšano repliko izdelali prav posebej za film, kar je pohvalno predvsem v luči tega, da niso za potrebe snemanja »razrezali« legendarnega avtomobila.

Ob tem Auto trader poroča, da se je po premieri omenjenega filma iskanje klasičnih Corvette po spletu povečalo za 120 odstotkov, za 93 odstotkov pa se je povečalo iskanje rožnatih kabrioletov. Tako lahko samo upamo, da bo ostalo zgolj pri spletnem iskanju.

drivencarguide.co.nz

Ni pa rožnati Chevrolet Corvette C1 edini avto, s katerim se vozi Barbie. Tu je še (prav tako rožnat) Volkswagnov Transporter T2, nekaj Chevrolet Suburbanov in povsem nov Chevrolet Blazer SS EV. Pojavi se tudi električni Hummer EV, kar nam da vedeti, da so se ustvarjalci filma tesno povezali s koncernom General Motors.

Chevrolet

Preberite še: Kako je dirkalnik F1 pristal na strehi lasvegaškega kazinoja?

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol