Ken Block se je s cesto na Pikes Peak spopadel v svojem, Climbkhana slogu

26. 9. 2017
Deli
Ken Block se je s cesto na Pikes Peak spopadel v svojem, Climbkhana slogu (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

V najnovejšem videu, ki je takoj obšel svet, se je ameriški dirkač Ken Block v svojem slogu spoprijel z legendarno progo na Pikes Peak

Verjetno vas je velika večina vas v zadnjih letih uspela zaslediti in pogledati vsaj en posnetek tako imenovane 'Gymkhane', atraktivne 'discipline', ki si jo Block izmislil kar sam. V njih se z dirkalnimi avtomobili (začel je s Subaru Imprezo, nadaljeval s Fordovo Fiesto, sedaj pa je pozornost na Ford Mustangu prve generacije) preganja po najrazličnejših površinah – v eni izmed epizod so zanj zaprli velik del San Francisca – in počne različne vragolije. In ko smo mislili, da smo videli že vse, nas je presenetil novim posnetkom, sedaj je na vrsti Climbkhana.

Block je za svoj podvig izbral eno izmed najbolj legendarnih prog, vsaj v Severni Ameriki, to je cesta na Pikes Peak, kjer že skoraj stoletje vsako leto prirejajo najbolj znano gorsko hitrostno preizkušnjo. Podviga se je lotil z že znanim Ford Mustang kupejem letnik 1965, zmore okroglih 1.400 'konjev' moč pa na cesto prenaša s pomočjo štirikolesnega pogona. Seveda pa v kratkem filmu ne manjka trenutkov, kjer vam zastane dih, ko se Mustang na primer z zadnjimi kolesi že nevarno približa robu prepada. Po ogledu posnetka smo prepričani da Block še ni rekel zadnje besede.

Foto: Arhiv AM

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja