KIa je predstavila novega kompaktnega križanca Stonic, ki bo tekmoval s Capturjem in Jukom, prav tako pa tudi z 'bratrancem' Hyundaijem Kono

7. 6. 2017
Deli

Kia je predstavila prvi uradni skici svojega novega kompaktnega križanca oziroma športnega terenca. Imenuje se Stonic, nastal pa je na enaki osnovi kot Kia Rio oziroma 'koncernska bratranca' Hyundai i20 in Kona.

Kijinemu tekmecu Nissana Juka, Renaulta Capturja in podobnih modelov so namenili nizko in zaokroženo strešno linijo z namensko oblikovanimi strešnimi nosilci, z grafiko zadnjih luči pa so poudarili predvsem mladostnost in pogled v prihodnost. Na karoseriji se prelivajo ostre horizontalne linije in mehko oblikovane površine, dimenzije pa so  precej kompaktne, saj bo Stona dolg približno štiri metre.

S kakšnimi motorji bo opremljen Stonic, ki bo na ceste predvidoma zapeljal jeseni in ga bomo videli na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ni bilo uradno še nič rečenega. Sklepamo lahko, da ga bodo opremili z 1,4-litrskim bencinskim ali dizelskim iz Ria in 1,6 GDI iz Sportagea, s katerim se oblikovno spogleduje, prav tako pa tudi z Nirom, s katerim  bi si lahko delil hibridni in priključno-hibridni pogonski sklop.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"