Kia Picanto je s tretjo generacijo postala bolj mladostna in energična

16. 2. 2017
Deli

Kia je pred avtomobilskim salonom v Ženevi razkrila podrobnosti novega Picanta, za katerega pravijo, da v segment A vnaša mladostnost in energičnost. Naprodaj bo v drugi polovici leta.

Za zunanjost novega Ria bi sicer lahko rekli, da je bolj evolucijske kot revolucijske narave in veliko povzema po večjem Riu in drugih novih modelih znamke, kar se odraža predvsem v širšem in bolj pokončnem stebričku C. Na voljo je tudi enajst barv karoserije, poleg osnovnih 14-palčnih jeklenih platišč pa so na voljo tudi štiri aluminijasta platišča v dimenzijah med 14 in 16 palci.

Več sprememb je v notranjosti, kjer na armaturni plošči, podobno kot pri Riu, kraljuje 7-palčni 'lebdeči' na dotik občutljiv zaslon.  Kot pravijo pri Kii, bo kupcem namenjenih veliko možnosti za ureditev kabine po njihovih željah, na voljo pa jim bodo tudi povezave s pametnimi telefoni ter njihovo brezžično polnjenje. Med največje v razredu se uvršča tudi prtljažnik, več pa bo tudi prostora za potnike, kar je odraz 15 milimetrov daljše medosne razdalje in bolj proti vogalom potisnjenih koles

Kia Picanto bo opremljen s tremi bencinskimi motorji, med katerimi bo izstopal novi turbobencinski trivaljnik 1.0 T-GDI z močjo 100 'konj'. Poleg njega bosta na voljo še dva atmosferska štirivaljnika: litrski motor z močjo 67 'konj' in 1,25-litrski z močjo84 'konj'. Picanto bo sicer prvič na voljo tudi v športnejši različici GT Line.

Kia Picanto se sicer uvršča med najbolj uspešne Kiine modele. Od leta 2011 so v svetovnem merilu prodali 1,4 milijona Picantov odhajajoče generacije, v Evropo pa jih je zapeljalo več kot 300 tisoč, od tega v lanskem letu več kot 55 tisoč.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja