Kia Picanto ostaja enako velik, a je postal boljši - novo v Sloveniji

19. 6. 2017
Deli

Nič večji, a po prvem vtisu boljši – takšen se zdi novi rod Picanta, ki so ga tudi na slovenskem trgu pravkar začeli prodajati.

Novi rod je v dolžino ostal skoraj nespremenjen (3,595 metra), povečala pa se je medosna razdalja, na 2,4 m. Prtljažnik z dvojnim dnom sprejme največ 255 litrov prtljage, ob prevrnjenih zadnjih naslonjalih (60:40) pa ga je mogoče povečati na 1.010 litrov.

Najmanj 9.990 evrov

Za Picanto je treba odšteti najmanj 9.990 evrov, a teh dokaj skromno opremljenih različic verjetno ne bodo prodali veliko. Za ne tako skromno doplačilo tisoč evrov bo Picanto tudi petsedežnik, imel pa bo tudi takšno razkošje kot so električni pomik stekel, gumbi za upravljanje radia na volanskem obroču, zatemnjena stekla, kljuke v lošču ostale pločevine, električno nastavljivi stranski ogledali, daljinsko centralno zaklepanje, potovalni računalnik ter avdio sistem (radio) z vtičem za USB in AUX.

Kdor išče še več, namreč povezavo bluetooth, tempomat ali sedempalčni zaslon z navigacijo pa tudi povezavo za pametne telefone (CarPlay ali Android Auto), bo moral izbrati različico Picanoto 1,0 MPI EX Luxury za 12.490 evrov.

Pozneje tudi turbobencinski trivaljnik

Ob litrskem trivaljniku s 67 'konji' bo kasneje na voljo še 1,2-litrski štirivaljnik z 84 'konji', konec leta pa tudi turbobencinski trivaljnik (s 100 'konji').