Kia Soul v Parizu

20. 9. 2008
Deli

Iz Kie Motors so pred kratkim sporočili, da se bo prodaja Kia Soula, njihovega novega urbanega križanca, pričela februarja 2009.

Soul prihaja z dvema 1, 6-litrskima motorjema (bencinski in dizelski - oba z močjo 126 »konjev«) ter dvolitrskim bencinskim motorjem z močjo 142 »konjev« v kombinaciji z ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Soul je petvratni avtomobil s pogonom na sprednji kolesni par, visoko streho in nenavadno dolgo medosno razdaljo. Svoj atraktiven videz Soul dolguje nenavadnim dimenzijam; ob njegovi dolžini 4.105 mm znaša njegova višina 1.610 mm, vetrobransko steklo je postavljeno za 135 mm višje kot pri tipičnih kompaktnih avtomobilih, njegovi boki so za 120 mm daljši, medtem ko je minimalna oddaljenost od tal večja za 45 mm.

V pričakovanju pariške svetovne premiere je Gregory Guillaume, vodja oblikovanja Kia Motors Europe, povedal: »Že to, da se boste usedli v Soul bo pr(a)va izkušnja. Pri Soulu je prvi vtis najpomembnejši; visoka vrata in sedeži omogočajo enostaven dostop do kabine, medtem ko 'nagnjena' armaturna plošča, trojni merilniki in tanek volan ustvarjajo neobičajno prostornost za potnike ter pričarajo izjemen ambient.«

Foto: Kia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol