Koliko levih in koliko desnih zavojev ima ProKarting steza pri brniškem letališču? Podarjamo tri brezplačne vožnje!

19. 5. 2017
Deli

Zapeljali smo se po dobrih pol kilometra dolgi stezi, prešteli zavoje in se z upraviteljem objekta dogovorili, da trije, ki boste v komentar na Facebooku zapisali pravilno število levih in desnih zavojev, prejmete brezplačne vožnje s 390-kubičnimi dirkalniki Rimo.

ProKarting se je z lansko sezono iz ljubljanskega BTC-ja preselil na veliko parkirišče na severni strani ceste, ki pelje mimo ljubljanskega letališča. Iz centra Ljubljane je steza oddaljena 25,5 kilometra oziroma dobrih 20 minut vožnje, tam pa vas čaka flota 390-kubičnih štiritaktnih kartingov in 550 metrov dolga steza (vozi se levi krog).

Na vprašanje, zakaj nove flote ni osvežil z električnimi kartingi, je Vladimir Stankovič, dirkač in vodja projekta ProKarting, odgovoril: »Z veseljem bi nabavil električne, ampak ljudje si želijo zvoka motorja, ne verjamejo še v užitek na elektriko.« Počasnejši vozniki bodo za en krog porabili slabo minuto, aktualni rekord pa je 38.773, postavljen s strani Sebastjana Kodermana – njegovo mojstrsko vožnjo si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Agresivni vozniki niso hitri

Kot pravi Stankovič, se prihajajo vozit tako mladi kot stari, moški in ženske, pri tem pa poudarja, da namen kartinga ni to, da se človek na progi 'zdivja', ampak da je bistvo dirkanja učenje obvladovanja vozila na meji in trening misli, ki morajo ostati čimbolj osredotočene in mirne. »Če boš živčen in agresiven, ne boš hiter,« pravi izkušeni dirkač.

Za desetminutno vožnjo boste odšteli 12,50 evra, pri zakupu vsaj desetih kart pa dva evra manj. Možne so tudi vožnje z lastnimi vozili (z motorjem), pri čemer vas bo zakup proge za eno uro stal 30 evrov.

Zdaj pa še poslastica: na Facebooku smo objavili posnetek vožnje. Trem izmed tistih, ki boste pravilno prešteli leve in desne ovinke, bo ProKarting podarilo brezplačne 10-minutne vožnje. Prejemnike nagrad bomo objavili v ponedeljek. Akcija!

Matevž Hribar

In še odgovori Vladimirja Stankoviča na nekaj vprašanj, tudi o tem, ali je mogoče dolg levi ovinek odpeljati s polnim plinom:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"