"Restomod" izpod rok oblikovalca, ki je svojčas oblikoval tudi Gorenjeve kuhinjske aparate

5. 9. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Renault je oživil legendarnega kupeja 17. Jasno, s sodobnim, futurističnim in električnim pridihom.

Renault je s predstavitvijo novega Renault 17 Restomod ponovno obudil duh preteklosti, vendar z modernim preobratom, ki združuje retro dizajn s sodobno električno tehnologijo. Ta konceptni avtomobil združuje elemente ikoničnega Renaulta 17 iz sedemdesetih let z inovacijami današnjega časa. Za oblikovanje je poskrbel mladi francoski oblikovalec Ora Īto, ki je v preteklosti že združil moči s podjetjem Gorenje, za katero je ustvaril linijo izdelkov z lastnim imenom.

Preberite še:

renault 17, restomod, ora ito
Renault

Retro šarm s sodobnim pridihom

Renault 17 Restomod se ponaša z retro dizajnom, ki črpa navdih iz izvirnega Renaulta 17, priljubljenega modela iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Zunanjost vozila ostaja zvesta izvirnemu dizajnu, z značilno obliko kupeja, športnimi linijami in prepoznavno sprednjo masko. Kljub temu pa so dodani sodobni elementi, kot so LED žarometi in aerodinamični dodatki, ki izboljšajo videz in funkcionalnost vozila.

Notranjost avtomobila združuje retro estetiko z napredno tehnologijo. Uporabljeni so visokokakovostni materiali, kot so usnje in aluminij, ki dajejo vozilu občutek prestiža. Ora Īto je skušal notranjost oplemenititi z materiali, značilnimi za sedemdeseta leta.

renault 17, restomod, ora ito
Renault

Sodobni informacijsko-zabavni sistem je integriran v armaturno ploščo, ki se ponaša z minimalističnim dizajnom in spoštuje retro korenine avtomobila, hkrati pa ponuja vse sodobne funkcionalnosti, ki jih pričakujejo današnji vozniki.

Elektrika "obvezna"

renault 17, restomod, ora ito
Renault

Renault 17 Restomod ni le poklon preteklosti, temveč tudi pogled v prihodnost. Vozilo je opremljeno z naprednim električnim pogonskim sklopom, ki zagotavlja tako moč kot učinkovitost. Baterija omogoča okoli 400 kilometrov dosega, moč pa znaša dobrih 200 kilovatov (270 KM).

Avtomobil je opremljen z najnovejšimi varnostnimi sistemi, vključno s samodejnim zaviranjem v sili, sistemom za ohranjanje voznega pasu in nadzorom mrtvih kotov. 

renault 17, restomod, ora ito
Renault

Renault 17 je videti kot popolna kombinacija preteklosti in prihodnosti. S svojim retro dizajnom, ki ohranja duh izvirnega modela, in sodobno električno tehnologijo, ki zagotavlja vrhunsko zmogljivost in učinkovitost, ta Restomod izstopa kot inovativna vizija prihodnosti avtomobilizma. 

Nova prihodnost novomeškega Revoza se začenja danes!

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac