Konec proizvodnje McLarna P1

11. 12. 2015
Deli

S 375. in s tem zadnjim primerkom iz predvidene serije, je McLaren prenehal izdelovati najbolj tehnološko naprednega in dinamičnega superšportnika Mclarna P1.

Prelomni model so razvili ravno z namenom, da bi bil "voznikov avtomobil" na cesti in dirkališču. Prvi model iz Mclarnove najvišje serije Ultimate Series je vse od predstavitve v obliki študije jeseni 2012 na avtomobilskem salonu v Parizu polnil časopise, izboljševal hitrostne dosežke in navduševal voznike. Prvi serijski McLaren P1 je na cesto zapeljal poleti 2013.

Prva serija, ki so jo izdelali ob 50. obletnici znamke septembra 2013, se je od poznejših primerkov ločila po srebrni barvi karoserije z obilo karbonskega okrasja, s čimer so se poklonili ustanovitelju Bruceu McLarnu, ki je sanjal o tem, da bi razvil ultimativni športni avtomobil. Vsak poznejši primerek je bil izdelan v skladu z željami bodočega lastnika, ki so mu svetovali sodelavci oddelka McLaren Special Operations.

Zadnjemu primerku so namenili ekskluzivno biserno oranžno barvo, ki spominja na 64. in zadnji cestni primerek McLarna F1 s številko šasije #75, ki je navdihnil barvo Volcano Orange, ki je danes pogosta na McLarnovih avtomobilih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja