Kruta usoda Hamiltonove (nekdanje) Zonde

17. 8. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Pagani Zonda velja za enega najbolj atraktivnih in najbolje zvenečih avtomobilov na svetu. Enemu je svoj pečat dal tudi nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton. Ta je avto sicer pred časom prodal, sedaj pa je doživel precej klavrno usodo.

Pagani Zonda 760 LH je edinstven avto. Modelov 760 je bilo narejenih le pet, zgolj eden pa nosi oznako LH (Lewis Hamilton). Hamilton je avto kupil leta 2014, v sedmih letih lastništva pa z njim prevozil manj kot 1000 kilometrov. Morda tudi zato, ker sam, kot je povedal v intervjuju, ni najbolj navdušen nad voznimi lastnostmi avtomobila. Bolj mu je namreč všeč njegov zvok.

Motor1/Ethan Gale

Malo po nakupu je avto doživel prvi incident, ko se je Hamilton osebno z avtom zaletel v drugo parkirano vozilo. Nastala je le gmotna škoda, Hamilton pa je posledično nekoliko kasneje odšel na takratno VN Brazilije.

Motor1/Ethan Gale

Avto je nekdanji svetovni prvak naposled prodal, v teh dneh pa so na spletu zaokrožile fotografije, na katerih Zonda 760 LH ni videti v najboljši formi. In kaj se je zgodilo?

Motor1/Ethan Gale

Neimenovani voznik je v predoru Penmaenbach v mestu Conwy na Walesu (Velika Britanija) ob pospeševanju izgubil nadzor nad avtomobilom in posledice so več kot dobro vidne na fotografijah. Voznik je iz avtomobila odkorakal nepoškodovan, a šokiran, šokanten pa bo najbrž tudi račun za popravilo tega edinstvenega Paganija.

Kmalu po nesreči je bil tam tudi fotograf Ethan Gale, ki je ovekovečil posledice neljubega dogodka.

Preberite še: Razkrivamo, kje natančno se nahaja jahta tretjega najbogatejšega Zemljana, ki počitnikuje pri sosedih! (FOTO)

BONUS VIDEO: ‘Zlobno zeleni’ Ford Focus ima paket za dirkališča – poglej si te nore izboljšave

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol