LaFerarri tudi s prepihom v kabini

6. 7. 2016
Deli

Ferrari je objavil prve fotografije omejene serije LaFerrarija z odprto streho, s katerim bodo, kot pravijo, nagovorili tiste zagrizene voznike in zbiralce, ki se zadovoljstvu, ki ga prinaša vožnja "al fresco", nočejo odpovedati niti v superšportniku.

Natančno ime in tehnične lastnosti novega avtomobila bo Ferrari objavil na avtomobilskem salonu v Parizu, ko bo znano tudi, koliko primerkov bodo pravzaprav izdelali. Zadnji podatek verjetno niti ni tako pomemben, saj so vse primerke že prodali strankam, ki so jim pripravili poseben predogled avtomobila.

Roadsterski LaFerrai bo sicer opremljen s snemljivo streho iz ogljikovih vlaken in zložljivo platneno streho, šasijo pa so okrepili, da so zagotovili enako vzvojno trdnost, in prilagodili tudi aerodinamiko, s čimer so zagotovili enak zračni upora, kot na kupeju. Enaka kot v "običajnem" LaFerrariju sta tudi podvozje in pogonski sklop, ki ga tvorita 800-'konjski' motor V12 v kombinaciji s 120-kilovatnim elektromotorjem, ki skupaj razvijeta navdušujočo sistemsko moč 963 'konj'.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol