Aston Martin napoveduje električno Lagondo za vse terene

Aston Martin, ki svojo Lagondo obuja kot znamko električnih vozil, bo v Ženevo prišel s predserijsko različico električnega križanca, ki bo sposoben premagovati vse terene.

7. 2. 2019

Lagonda All-Terrain Concept bo kot serijski avtomobil sledil električni študiji, ki jo bo Aston Martinova podznamka predstavila po študiji Lagonda Vision Concept, ki smo jo lahko v Ženevi videli lani.

Lagonda All-Terrain Concept bo sledila oblikovnim smernicam, ki jih je lani utemeljila študija in, kot pravijo pri znamki, bo slog in izkoristek prostora združevala z drznim oblikovnim jezikom, ki bo izražal edinstveno svobodo, ki jo zagotavljajo zelene tehnologije.

Aston Martin sicer napoveduje, da bo v Ženevi prisoten s svojimi tremi ključnimi serijskimi športnimi avtomobili Vantageem, DB 11 AMR in DBS Supreleggero.

Prisotnost znamke v Ženevi je pokomentiral njen vrhovni šef Andy Palmer: »Načini, na katere avtomobilske znamke predstavljajo svoje izdelke, so se v zadnjih letih popolnoma spremenili, vendar pa še vedno ostaja nekaj privlačnega v edinstveni atmosferi velikih avtomobilskih razstav. Zgodovinsko je bila Ženeva vedno dobra za nas. Lagonda All-Terrain Concept bo podala natančne iztočnice za prvi Lagondin model, ki bo šel v serijsko proizvodnjo.«