Lamborghini Estoque ne bo prehitel Panamere

2. 11. 2008
Deli

Na pariškem avtomobilskem salonu nas je dobesedno šokiral Lamborghinijev štirivratni kupe Estoque. »Pri Porscheju že nekaj let napovedujejo Panamero, pri Aston Martinu Rapida . . , pri Lamborghiniju pa so kar sneli pokrivalo in obenem povedali, da ga imajo, « se je čudila sedma sila.

Pa ne bo vse tako, kot je morda kdo razmišljal. Rapide in Panamera bosta prišla v prodajne salone nekaj let pred prvim Lamborghinijevim sodobnim štirivratnim kupejem, ki pa očitno prihaja, saj Italijani že računajo, da bi tretji model v njihovi ponudbi dobro poredil prodajne številke.

V pariškem konceptu, ki je oblikovno zmes Gallarda, Reventona in novih idej, je bil Gallardov 5, 2-litrski motor V10, a v serijskem Estoquu bi se lahko znašla tudi hibridni osemvaljnik pa novi dvakrat prisilno polnjeni štirilitrski V8, ki ga trenutno razvijajo, a tudi dizel ni izključen. Konec koncev podjetje iz Sant' Agate spada pod okrilje Audija (naveza Volkswagen-Porsche je tu bližje, kot bi si morda predstavljali), kar namiguje tudi na uporabo aluminijastega 'spaceframa'. Brez inovativnih rešitev na področju gradnje in uporabe lahkih gradnikov 5, 15 metra dolgi, 1, 99 metra široki in 1, 35 metra visoki Lambo ne bi bil športnik.

Estoque je bil v Parizu le kot poživitev, a besede Lamborghinijevih mož, da bi koncept že jutri z majhnimi spremembami lahko preuredili v serijski model, imajo preveliko težo, da ne bi verjeli v novo Lambovo modelno vrsto.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"