Novi "bik" iz Sant' Agate se spogleduje s tisočico

19. 8. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Temerario je tretji hibrid v Lamborghinijevi ponudbi, ki sledi Revueltu in prenovljenemu Urusu.

Lamborghini je svojo hibridno ponudbo zaokrožil s predstavitvijo modela Temerario, naslednika Huracana. Temerario je zasnovan na novi aluminijasti šasiji in ga poganja 4,0-litrski biturbo V8 motor, ki v kombinaciji s tremi elektromotorji zagotavlja kar 907 konjskih moči. Vozilo je opremljeno s 3,8-kilovatno baterijo, nameščeno med V8 motorjem in osemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom.

Preberite še:

Novi "bik" iz Sant' Agate se spogleduje s tisočico
Lamborghini

Temerario, ki je bil premierno predstavljen na avtomobilskem festivalu v ameriškem Montereyu, je tretji hibrid v Lamborghinijevi liniji, po superšportniku Revuelto in prenovljenem SUV-ju Urus, ki je dobil priključnohibridni pogon.

Pr Lamborghiniju so dejali, da dizajn modela Temerario "kaže na prihodnost" sredinsko nameščenih športnih avtomobilov znamke. Podobnosti z modeloma Revuelto in Urus so očitne tako v notranjosti kot zunanjosti vozila. Na osrednji konzoli se nahaja 8,4-palčni zaslon, 12,3-palčna digitalna instrumentna plošča ter dodatni 9,1-palčni zaslon pred sedežem sopotnika.

Novi "bik" iz Sant' Agate se spogleduje s tisočico
Lamborghini

Poudarili so, da je v primerjavi z modelom Huracan na voljo več prostora za glavo in noge, boljša pa je tudi preglednost. Novi 18-smerno nasavljivi sedež zagotavlja udobje, saj je ogrevan in prezračevan, kar omogoča izjemno udobje med vožnjo.

Lamborghinijevo prvo električno vozilo, Lanzador, naj bi na trg prišlo leta 2028. Prehod na hibridni V8 motor v primer Temeraria je pomemben korak za italijansko znamko eksotičnih avtomobilov. Model Huracan, ki je bil prvič predstavljen leta 2014, je bil opremljen le z V10 motorjem in je doživel več različic.

Novi "bik" iz Sant' Agate se spogleduje s tisočico
Lamborghini

"Temerario je izjemno vsestranski superšportni avto, pripravljen, da pokaže vse na dirkališču ali pa da postane popoln spremljevalec na daljšem potovanju," je v izjavi dejal Paolo Racchetti, produktni vodja za model Temerario. Cena avtomobila se bo začela pri približno 330.000 evrih, globalno lansiranje pa je predvideno za tretje četrtletje leta 2025.

Pri Lamborghiniju so že julija napovedali, da se bo proizvodnja Huracana zaključila decembra.

Novi "bik" iz Sant' Agate se spogleduje s tisočico
Lamborghini
TEST: Mazda MX-5 G184 Homura - Vsake zabave, tudi dobre, je enkrat konec

Novo na Metroplay: "Na vprašanje, kje sva se s predsednico države spoznala, nimava standardnega odgovora" | Aleš Musar