Lancer Evolution: odslej merilo na Racelandu!

24. 10. 2008 | Aljoša Mrak
Deli

Pri Avto magazinu smo organizirali športni dan na avtomobilističen način. Na Raceland smo pripeljali vrhunsko Corvette, uživaška Renaulta Clio RS R27 in Twinga RS ter poldirkaškega Mitsubishija Lancerja Evolutiona, priljubljeno imenovanega tudi X. Zavihali smo rokave, si nataknili dirkaške rokavice in izzvali časomerilno napravo.

Rezultat? Veselje, radost, nasmeh … Aha, mislili ste na doseženi čas, ne pa na naše počutje? ! ? No, Lancer Evolution je dokazal, da je rojeni zmagovalec, saj je bil boljši od predhodnika in tudi od veliko močnejšega BMW M3. Odslej je 56 sekund 27 tisočink merilo za vse, ki se želijo zavihteti na vrh.

Corvette je dosegla četrto mesto, kar lahko pripišemo razmeroma majhni masi in veliki prostornini motorja (navor! ), vendar v nasprotju z Lancerjem zahteva izkušenejšega voznika, saj se na Racelandu zaradi zadnjega pogona ni nikoli peljala naravnost.

Renault Clio RS R27 je bil najbolj uživaški, saj je rojen za hitra vijuganja po stezi, Twingo RS pa se je zaradi kratkih prenosov in skromne velikosti na zavitem Racelandu počutil kot doma.

A nikar ne bodite preveč razočarani, če je v 22. številki objavljen le test Corvette. Drugi še prihajajo …

Lestvico si lahko ogledate tukaj, video s testiranja Corvette pa tukaj.

Aljoša Mrak, foto: Aleš Pavletič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol