Lancia je končno razkrila malce več!

21. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Italijanska znamka je v zadnjih letih malce "zaspala", a zdaj se očitno prebujajo. Po konceptnem avtomobilu v aprilu so zdaj razkrili še nekaj načrtov za bližnjo prihodnost.

Lancia, več kot 100 let stara italijanska avtomobilska znamka z bogato dediščino. Pod Stellantisovim okriljem so v zadnjem času zašli poti - trenutno ponujajo en sam model, Ypsilon. Trenutna generacija slednjega je na trgu že vse od leta 2011, zdaj pa so Italijani razkrili, kdaj prihaja nova generacija. Ne le to, kmalu zatem bodo prišli tudi drugi novi modeli.

 

√Naslednje leto

Nova generacija Ypsilona prihaja v 2024. Najverjetneje bo temeljila na koncernski platformi CMP, na kateri stojita tudi Opel Corsa in Peugeot 208, tako da bo še vedno šlo za manjši avtomobil. Pogonski sklop bo popolnoma električen ali pa priključno hibriden. Malce je že tudi jasno, kako bo videti; nekaj oblikovnih prvin naj bi povzela po Lanciinem konceptu Pu+Ra HPE.

Takšna bo prihodnost več kot 100 let stare italijanske znamke!

Paradni konj

Ypsilonu bo sledila Gamma - Ta bo predstavljala zasedala najvišje mesto v ponudbi znamke. O videzu tega modela vemo le, da bo nizek in dolg 4,3 metra. Avtomobil s sprednjim ali štirikolesnim pogonom naj bi imel približno 700 kilometrov dosega. Kdaj točno bodo predstavili ta model, še ni znano.

Nato še ikona

Leta 2028 se vrača še Delta, a ne z bencinskim motorjem, a električni avtomobil bo po dosedanjih podatkih vsaj malce spomnil na slavne Lancie iz motošporta v prejšnjem stoletju . Na podrobnosti bo potrebno še malce počakati.

Preberite še: Koliko plač ste za avtomobil odšteli v Jugoslaviji? In koliko plač danes?

BONUS VIDEO: Najpogostejše prevare, največje napake ter kako in zakaj se avtomobile bolj splača uvoziti iz tujine?

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol