Land Rover Defender pedal car - igrača za slovo

17. 9. 2015
Deli

Land Rover se poslavlja od svojega ikonskega terenca Defenderja, kar je na avtomobilskem salonu v Frankfurtu obeležil s študijo, katere najbolj izrazita značilnost je alternativni pogon na pedale.

Namenili so ji vse oblikovne značilnosti pravega Defenderja, kakršni so karirasti zaščitni plošči na blatnikih, cilindrične stopničke in terenske gume. Avtomobilček so izdelali iz aluminija in ga pobarvali v modro barvo Loire Blue s seznama Defenderjevih originalnih barv. Tudi v notranjosti so se oblikovalci potrudili, da je avtomobilček čim bolj zvest posnetek izvirnika.

Pogonski sklop je izdelan tako, da mlademu vozniku omogoča poganjanje pedal naprej in vzvratno, vzmeteno podvozje s terenskimi gumami in učinkovite zavore pa mu omogočijo tudi varne avanture po brezpotjih domačega vrta.

Iz študije bo v začetku prihodnjega leta nastal tudi serijski avtomobilček na pedale, ki ga bodo ročno izdelovali v Veliki Britaniji. Vsak primerek bo opremljen tudi s številko šasije in personalizirano registrsko tablico, zanj pa bo treba v Veliki Britaniji odšteti okrog 10.000 funtov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol