Legenda se vrača! 2013 prihaja novi Volkswagen Microbus

12. 1. 2011
Deli

Vsi bralci se ne boste spomnili, da je pred skoraj desetimi leti, natančneje leta 2001, Volkswagen predstavil koncept Microbus.

Številni so takrat upali, da bo iz njega nastal novodobni retro transporter, legendarni Bulli, a projekt zaradi stroškov ni šel naprej. Na letošnjem avtomobilskem salonu v Los Angelesu pa je Volkswagnov oblikovalec Klaus Bischoff razkril, da naj bi projekt Bullija ponovno zaživel, rojstvo pa načrtujejo leta 2013.

Do takrat se bo še veliko spremenilo, predvsem pa se bodo v Wolfsburgu odločili, kakšnega Bullija si sploh želijo: takšnega s prostorno in zelo prilagodljivo notranjostjo ali bolj v dizajn usmerjenega nastopača. Prvi tovarniški namig naj bi prišel leta 2012 v obliki koncepta.

Do takrat pa imajo Volkswagnovi oblikovalski studii po vsem svetu nalogo razmišljati o obujeni legendi, ki bo zasnovana na temeljih nove generacije Tourana, ki bo predstavljena leta 2013.

Za detajlno pisanje o tehniki novodobnega T2 je še prezgodaj, saj se bo v prihodnjih štirih letih še marsikaj zgodilo, morda tudi to, da Bullija sploh ne bodo izdelali, čeprav danes Volkswagen razmišlja, da bi z njim obudil čase romantičnih selitev.

Novi T2 bo imel pogon spredaj, razmišljali naj bi tudi o štirikolesnem pogonu, saj ga bo imel tudi novi Touran, hkrati pa bodo pri varčevanju pomagale hibridna tehnika in varčne različice BlueMotion.