Letos le en nov Subaru

3. 2. 2015
Deli

Potem ko je evropski Subaru prav v teh dneh predstavljal Outbacka evropskim avtomobilističnim novinarjem na vozni predstavitvi na Brdu pri Kranju ter po gozdnih cestah na Kalcah in Hrušici ter cestah do Trsta, so tudi že najavili, da bo glede novih modelov njihova nadaljnja bera precej skromna.

Le za jesen so napovedali še enega križanca, ki je novembra 2013 prvič – še kot študija – stal na avtomobilski razstavi v Tokiu. Levorg je po merah nekje med Imprezo in Legacyjem oziroma Outbackom. Z njim bodo osvežili ponudbo v nižjem srednjem razredu. Levorg bo za japonski trg dobil dva bencinska bokserska motorja, 1,6-litrskega, ki je znan iz Impreze, ter dvolitrskega. Dodatno bo za evropske trge seveda na voljo še turbodizelski motor.

Ob siceršnji varnostni opremi bo v različici s samodejnim menjalnikom (tudi za manjši bencinski motor) za evropski trg na voljo z varnostnim dodatkom Eyesight. Levorg je 4,69 metra dolg, 1,78 metra širok in 1,485 metra visok, medosna razdalja je 2,65 metra. Zanj so uporabili platformo, na katero je posajena tudi Impreza.

Evropsko premiero načrtujejo za septembrsko avtomobilsko razstavo v Frankfurtu, prodajati pa naj bi ga začeli konec leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja