Levji bistro za svetovno razstavo v Milanu

14. 4. 2015
Deli

Peugeot je za letošnjo svetovno razstavo v Milanu, ki bo potekala pod geslom Feeding the Planet, Energy for Life (Hrana za planet, energija za življenje), pripravil prav posebno gurmansko vozilo.

Drugega aprila so namreč v pariškem prireditvenem središču Carreau du Temple predpremierno predstavili študijo s prikazom možnosti za ponudbo visokokakovostne hrane v mobilni restavraciji. Imenuje se Foodtruck PEUGEOT ali "Le Bistrot du Lion" (Levji bistro). Uradno premiero bo sicer doživel 14. aprila na prireditvi Teden oblikovanja v Milanu 2015, poletje pa bo preživel na francoskem paviljonu svetovne razstave v Milanu.

Peugeot s študijo restavracije na kolesih opozarja tudi na svojo zgodovino, v kateri je izdeloval tudi gospodinjske pripomočke,kot so znameniti mlinčki za kavo, sol in poper, ki so v ponudbi še danes. Gre za furgon s prikolico, ki mu kratki previsi omogočajo enostavno manevriranje v mestih, dolga medosna razdalja pa precej prostorno notranjost. Ko prispe na cilj, "razpre krila" ter s tem podvoji širino in ustvari življenjski prostor v obliki amfiteatra, v katerem lahko pogostijo do 30 ljudi. Tu so še kuhinja, restavracija in bar za osvežitev, pa tudi prostor za DJ-ja, ki ima na voljo digitalno platformo Peugeot Music s spletnim radiom in Peugeotovimi glasbenimi zbirkami.

Za odlično ponudbo jedi bo skrbel pariški kuharski mojster Sven Chartier, ki spoštuje in verjame v živila lokalne ekološke pridelave, njegovo delo pa bodo lahko ljubitelji dobre hrane spremljali tudi preko velikega zaslona in zmogljive akustike. Kuharju in njegovim pomočnikom bodo sicer na voljo štiri plošče za žar, indukcijski štedilniki, cvrtnik, 400-litrski hladilnik za živila in 350 litrski za napitke, profesionalni aparat za kavo in še marsikaj drugega. Pri pripravi hrane si bo pomagal tudi z mlinčki za poper in sol iz kolekcije Milan, ki so jo zasnovali prav za svetovno razstavo v Milanu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"