Lewis Hamilton navijaču zavrnil avtogram, kaj ga je tako zmotilo?

2. 7. 2024 | Jaka Drozg
Deli
Lewis Hamilton navijaču zavrnil avtogram, kaj ga je tako zmotilo? (foto: Profimedia)
Profimedia

Lewis ni želel podpisati čelade in razlago za to potezo je že ponudil v intervjuju.

Med sejo podpisovanja avtogramov navijačem na Veliki nagradi Avstrije pretekli konec tedna, je Lewis Hamilton več kot očitno pogledal v smeri čelade, ki mu jo je ponudil publicist in z gesto nakazal, da je ne misli podpisati, čeprav je šlo za repliko njegove lastne čelade.

V takem primeru vedno obstaja veliko teorij, ki so lahko resnične. Ena od njih je potencialna preprodaja, saj se določenim promocijskim artiklom cena drastično dvigne, če nosijo podpis pravega športnika. Prav tako upravičena teorija je lahko poslovni odnos s specifičnim proizvajalcem izdelka, v tem primeru čelad, ki bi mu prepovedoval podpisovanje enakega artikla druge znamke.

V Lewisovem primeru pa obstaja preprostejša razlaga, ki jo je ponudil v intervjuju z GQ že leta 2023. "Edina stvar, ki je nočem podpisati, je čelada. Zelo sem ponosen na svoje čelade, so moj dres. So del moje dediščine. Nekega dne jih želim postaviti v muzej z vsemi svojimi avtomobili in preostalimi rekviziti, da bodo ljudje lahko videli moje popotovanje od samega začetka."

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak