Lotus Evora: prave fotografije

6. 8. 2008
Deli

Pri Lotusu so predstavili novi 2+2 sedežni kupe in objavili le nekaj fotografij. Vohuni so jih skrivaj posneli nekaj več. Poglejte jih!

Lotus je po 13 letih predstavil novinca, Evoro, ki smo ga zadnje mesece poznali pod kodnim imenom Eagle in objavljali fotografije z njegovih testiranj. Zdaj je Lotus poleg fotografi j, ki razkrivajo podobo novega 2+2 sedežnega kupeja, razkril tudi podrobnosti v zvezi s tehniko.

Za pogon Evore skrbi Toyotin 3, 5-litrski šestvaljnik z 280 'konji' in 242 Nm navora, masa agilnega športnika pa znaša okoli 1.350 kilogramov. Za pospešek od 0 do 100 km/h naj bi potreboval manj kot pet sekund, na (nemških) avtocestah pa boste lahko sledili vsakemu stroju, ki doseže največjo hitrost 250 kilometrov na uro. Vse Evore bodo izdelane ročno, na leto pa pri Lotusu kanijo narediti okoli 2.000 primerkov.

V notranjosti ne bo opaziti za Lotuse značilne špartanske urejenosti, saj bodo kupci poleg sidrišč Isofix (Evora bo tudi 'družinska') v kabini naleteli še na navigacijo s sedempalčnim barvnim zaslonom, ki je občutljiv za dotik, Bluetooth, iPod vmesnik in še kaj. Pri Lotusu napovedujejo, da se bo Evora predstavila v več različicah, med njimi tudi v brezstrešni.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"