Lynk & Co. zaključuje prvo ofenzivo z modelom 03

1. 9. 2018
Deli

Pri Lynku & Co. so novinca poimenovali pametni mobilni telefon na kolesih.

Lynk & Co. je brez dvoma ena izmed najhitreje rastočih avtomobilskih znamk, za katero pa verjetno še nikoli niste slišali. To ni nič nenavadnega, saj gre ne nazadnje za eno izmed novejših avtomobilskih znamk kitajskega porekla, ki je svoj prvi avtomobil, model 01, javnosti ponudila šele decembra lani, pri čemer pa je bilo prvih šest tisoč vozil razprodanih v nekaj manj kot dveh minutah in pol.

'Klasičnemu' športnemu terencu sta se nato v ponudbi pridružili še mešanica križanca in kombilimuzine z oznako 02 in športna limuzina 03, pri kateri smo vse do zdaj poznali le zunanjo podobo. V teh dneh pa na Kitajskem, natančneje v mestu Čengdu, poteka avtomobilski salon in pri Lynku so se odločili, da je to idealna priložnost, da model 03 tudi v celoti razkrijejo javnosti.

Sprva na voljo na Kitajskem, pozneje tudi v Evropi

»Premijski, čuten in dinamičen bo model 03 po duši, s tem pa bo izražal naše drzne ideje – izstopal bo iz množice, ponujal bo številne inovacije, hkrati pa bo še vedno pravi Lynk & Co. Sprva bo na voljo na Kitajskem, ki je največji trg za limuzine na svetu, pozneje pa ga bomo kot globalna znamka s sedežem in tovarno v Evropi ponudili tudi tamkajšnjim trgom,« je dejal Alain Visser, podpredsednik znamke Lynk & Co.

Za pogon novinca bodo skrbeli različni pogonski sklopi, tudi hibrid, katerega osnovo bo predstavljal Volvov 1,5-litrski turbo motor v kombinaciji s sedemstopnjskim avtomatskim menjalnikom. V notranjosti bo ponujal številne asistenčne sisteme in druge možnosti povezljivosti. Na voljo bodo tudi različni sistemi za telematiko, vsi podatki pa bodo na voljo na velikem sredinskem zaslonu, zaradi česar so pri Lynku avtomobil poimenovali pametni telefon na kolesih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja