Marca v Revozu spet v dveh izmenah

13. 1. 2015
Deli

V novomeškem Revozu bodo s 1. marcem ponovno priešli na normalno dvoizmensko delo pri proizvodnji Renaultovega Twinga in Smarta ForFour.

Novi twingo je ob svojih prvih javnih predstavitvah požel velik uspeh, zato je tovarna Revoz konec lanskega leta začasno uvedla tudi polovično nočno izmeno. S tem je pravočasno zagotovila vsa potrebna vozila za komercializacijo novega modela v posameznih evropskih državah, kar je bil tudi eden od ciljev, ki si jih je zastavila v okviru projekta začetka proizvodnje novih modelov, imenovanega Edison.

Podatki o povpraševanju trga po dveh novih modelih (novem twingu in smartu forfour) so v začetku leta 2015 pokazali, da le-to ne presega prvotno predvidenega in tudi sicer standardnega obratovanja proizvodnje v dveh izmenah, zato se je vodstvo Renaulta odločilo, da bo Revoz 1. marca ponovno prešel na običajno obratovanje v dveh izmenah in torej ukinil začasno polovično nočno izmeno. S tem bo tudi prenehala veljati pogodba za okoli 450 napotenih delavcev, ki so v Revozu delali prek agencij za posredovanje zaposlenih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol