Maserati Levante Vulcano je omejen le na 150 primerkov

Maserati je pripravil posebno serijo športnega terenca Levanteja, ki se imenuje Vulcano in – kot navaja ime – to izraža z ekskluzivno motno sivo barvo karoserije Grigio Lava.

Maserati Levante Vulcano je omejen le na 150 primerkov (foto: Maserati) Maserati
23. 1. 2019

Kot pravijo pri Maseratiju, motna siva barva Grigio Lava izpostavlja športnost športnega terenca, ki jo poudarjajo še temni dodatki paketa Nerrisimo, laminirane zatemnjene šipe, 21-palčna platišča 'Helios' in rdeče zavorne čeljusti Brembovih zavor s po šestimi zavornimi bati, ki zagotavljajo bliskovito ustavljanje.

To je tudi potrebno, saj Maserati Levante Vulcano poganjata različici biturbo bencinskega motorja V6 z močmi 350 in 430 'konjev', ki so ju zasnovali pri Maseratiju, izdeluje pa jih Ferrari v Modeni.

Ekskluzivnost Levanteja Vulcana poudarja tudi notranja ureditev v videzu ogljikovih vlaken, s katerimi so okrašeni tudi volanski obroč, prestavni ročici in regulator načina vožnje. Na sredinski greben je pritrjena tudi aluminijasta ploščica z Maseratijevim trizobom, logom serije Vulcano in besedami eden od 150.