Mazda MX-5 praznuje 25 let

15. 2. 2014
Deli

Mazda je ob praznovanju srebrnega jubileja svojega legendarnega športnega avta MX-5 pripravila posebno spletno stran, ki bo namenjena povezovanju ljubiteljev in lastnikov Mazde MX-5 po vsem svetu.

Hkrati bo spletna stran ponujala vpogled v zgodovino in tudi v prihodnost najpopularnejšega roadsterje vseh časov, obogatena pa bo celo s komentarji inženirjev in zgodbami o njenem oblikovanju.

Pogled v zgodovino pove, da so prvo Mazdo MX-5 predstavili februarja 1989 na avtomobilskem salonu v Chicagu. Navdahnjena s stilskimi roadsterji iz 60- in 70-tih let je Mazda ostala zvesta formuli, zaradi katere so bili tako priljubljeni: okretni, lahki, z veseljem do vožnje z odprto streho.

Vse omenjeno ponuja Mazda MX-5 tudi v sedanji, že tretji generaciji in ostaja tudi po četrt stoletja odmevna zgodba o uspehu z več kot 200 nagradami po celem svetu, vključno z japonskim avtom leta 2005-2006. Guinessova rekorderka za najbolje prodajani športni dvosedežni avto je v decembru presegla število 920.000 izdelanih primerkov.

Spletno stran 25-tega jubileja, ki se bo sprotno dopolnjevala, lahko obiščete preko te povezave.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja