Japonski športni koncepti se vrstijo eden za drugim - to je Mazdin!

26. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Tokijski avtosalon je prinesel celo vrsto športnih konceptov, ki obujajo oziroma spominjajo na ikonične avtomobile in med njimi je tudi Mazda.

Mazda je nedavno "oživila" Wanklov rotacijski motor. Ta je namreč del priključnohibridnega pogonskega sklopa v modelu MX-30, zdaj pa so nekaj podobnega vgradili še v svoj konceptni kupe, poimenovan Mazda Iconic SP Concept. Pogonski sklop pa še zdaleč ni edina posebnost tega avtomobila.

Wankel živi! No, malce drugače, ampak ...

Japonci so se pri tej študiji poleg inovativnega pogona osredotočili na osupljiv dizajn, zato gre za nizkega kupeja z dvema sedežema in vrati, ki se odpirajo navzgor. Namesto vzvratnih ogledal ima kamere, te pa snemajo široke zadnje boke. Še ena posebnost pa se skriva spredaj!

Uf, če bo naslednji Nissan GT-R vsaj malce podoben temu ... (VIDEO)

To so pogrezljivi žarometi! Te je Mazda uporabila na svojih modelih že v preteklosti, nazadnje na RX-7 (tudi ta model je poganjal Wanklov motor). Glede na trende industrije so žarometi res majhni, osvetljen pa je tudi logotip znamke. Notranjost je res minimalistična in sestavljena iz naravnih ter recikliranih materialov.

Preberite še: Kratki test: Fiat 500X Sport - V kakšni formi je Fiatov prikupni križanec?

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol