Mazda v Tokiu kar z dvema študijama

25. 10. 2017
Deli

Mazda je na avtomobilski salon v Tokiu pripeljala dve študiji, ki vsaka na svoj način predstavljata prihodnost te japonske avtomobilske znamke. Prva je študija kompaktne kombilimuzine Kai Concept, druga pa je študija kupejevskega križanca Vision Coupe.

Kot pravijo pri Mazdi Kai Concept, ki so mu namenili novo generacijo bencinskega motorja Skyactiv-X, osveženo arhitekturo Skyactiv in zadnji izraz oblikovnega jezika Kodo, uteleša nove tehnologije ter inženirska in oblikovna načela, ki bodo značilni za njihove prihodnje serijske modele. Z izboljšavami dinamike bodo dosegli precej tišjo in udobnejšo vožnjo in izboljšali splošne zmogljivosti.

Vision Coupe po drugi strani predstavlja japonsko minimalistično estetiko, ki se odraža v preprostih oblikah, kot bi jih zarisali z enim gibom pisala. Pri urejanju notranjosti so se oblikovalci držali tradicionalnega japonskega arhitekturnega načela "ma" (prostor), ki  združuje tridimenzionalno globino in močno vzdolžno os pogleda, hkrati pa ohranja občutek hitrosti.

Z imenom študije so se spomnili tudi Mazdinega izročila v izdelavi elegantnih kupejev, kakršna sta bila tudi Mazdin prvi osebni avtomobil R360 ali Mazda Luce Rotary, znana tudi kot Mazda R130.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"