Mazda v Los Angeles s prenovljenim modelom Mazda 6 in motorji Skyactiv-G

15. 11. 2017
Deli
Mazda v Los Angeles s prenovljenim modelom Mazda 6 in motorji Skyactiv-G (foto: Mazda)
Mazda

Mazda je že pohitela z napovedjo novosti, ki jih namerava predstaviti na avtomobilskem salonu v Los Angelesu v prvi polovici decembra.

Največja novost, ki jo bo Mazda pripeljala v Los Angeles je pravzaprav ‘zgolj’ osvežitev zastavonoše znamke, modela Mazda 6. Kljub temu, da avtomobil še vedno deluje zelo sveže, je japonski proizvajalec zanjo pripravil nekaj osvežitev zunanjosti, s čimer naj bi avtomobil postal nekoliko bolj zrel, sprememb in popravkov pa bo deležna tudi notranjost. Ta bo po novem v najvišjem paketu opreme okrašena z lesom japonskega drevesa sen.

Spremembe pa ne bodo le vizualne, pač pa tudi tehnične narave. Mazda 6 bo tako opremljena z varnostno tehnologijo i-ACTIVESENSE in pa novim radarskim tempomatom, ki naj bi bil avtomobil brez voznikovega vpletanja v delovanje ob nevarnosti sposoben popolnoma zaustaviti. Vendar pa so pri Mazdi zaenkrat še skopi s podatkom, do katere hitrosti ta sistem deluje. Tretja nadgradnja, ki jo bo prejela 'Šestica', pa bo 360-stopinjski nadzor okolice vozila.

Nekoliko pomembnejša novost kot oblikovne spremembe na največji Mazdini limuzini pa bodo motorji, ki jih bo predstavila Mazda in bodo v omenjenem vozilu tudi na voljo. Gre namreč za dva 2,5-litrska bencinska štirivaljnika s tehnologijo Skyactiv-G. Medtem ko gre pri turbinsko gnanem motorju za že poznan agregat – viden je bil v križancu CX-9 – bo drugi motor z enako prostornino (a brez turbine) svojo premiero doživel ravno v Kaliforniji. Posebnost tega motorja je, da lahko, ko jih ne potrebuje, izklopi dva izmed štirih valjev in s tem varčuje pri porabi goriva.

Ostale novosti, ki jih bo Mazda pripeljala na salon v Los Angelesu, so Mazda Vision Coupe, štirivratni kupe, katerega smo pred kratkim že lahko videli na salonu v Tokiu, prototipni dirkalnik Mazda RT24-P in pa Mazda MX-5 'Halfie', mešanica dirkalnega in cestnega avtomobila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"