Mazda z novimi motorji

27. 10. 2013
Deli
Mazda z novimi motorji

Na avtomobilskem salonu v Tokiju se bo Mazda predstavila s povsem novimi motornimi rešitvami.

Mazda bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Tokiu, ki bo za obiskovalce vrata odprl 23. novembra, prikazala nedavno predstavljeno Mazdo3 nove generacije z novimi pogonskimi sklopi.

Poleg že napovedanega bencinskega hibrida SKYACTIV, ki združuje elektromotor s prirejenim 2,0-litrskim bencinskim motorjem SKYACTIV-G (za zdaj na prodaj le na japonskem trgu), in dizelskih motorjev bo japonski proizvajalec prvič predstavil Mazdo 3 SKYACTIV-CNG Concept, ki za gorivo uporablja stisnjeni zemeljski plin (CNG).

SKYACTIV-CNG Concept je bil razvit zaradi povečanega povpraševanja po vozilih, ki za gorivo uporabljajo stisnjeni zemeljski plin, kar pomeni, da motor lahko uporablja bencin ali stisnjeni zemeljski plin. Zadnji potrebuje za zgorevanje višja temperaturo in pritisk, kar pa bencinski motor SKYACTIV-G že ima in ga je zato možno prilagoditi z majhnimi spremembami.

Vozila z motorji na stisnjeni zemeljski plin imajo okoli 20 odstotkov manjše izpuste v primerjavi z bencinskimi motorji enake prostornine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol