Mercedes-Benz CLA Coupe se iz Las Vegasa pelje v naslednji krog

8. 1. 2019
Deli

Daimler je v Las Vegas prišel z novim Mercedesom-Benzom CLA Coupejem, za katerega pravijo, da ni le eden od najbolj čustvenih avtomobilov v svojem razredu, ampak je tudi precej inteligenten.

Njegovi inteligentni vmesniki, ki jih sicer poznamo iz razreda A in drugih Mercedesovih modelov, namreč segajo vse od inteligentnega asistenta MBUX, ki zaznava tudi ukaze s kretnjami, prek obogatene resničnosti, ki podpira navigacijsko napravo in razume glasovne ukaze, do trenerja Energizing Coach, ki skrbi za dobro počutje voznika. Inteligentna sta tudi upravljanje aerodinamike ter pomoč vozniku, ki prihaja iz modelov višjih razredov.

Športni značaj kupeja poudarjajo oblikovne posebnosti, kakršne so izboklini na dolgem pokrovu motorja in zelo nizko nameščena registrska tablica na zadku, prav tako pa poudarjene vdolbine za kolesa in nizka k zadku usmerjena zaobljena strešna linija ter bočne šipe brez okvirjev.

Novinec se lahko pohvali s širšimi koloteki od predhodnika, pa tudi z nizkim težiščem, ki so ključni element njegove športne dinamike. K temu pripomoreta večvodilna zadnja prema in natančen volanski mehanizem, preveliko nagibanje karoserije omejuje zmogljiv stabilizator, za doplačilo pa bodo na voljo aktivno nastavljivi blažilniki.  

Mercedes-Benz CLA Coupe, ki ga bo Daimler izdeloval v madžarskem Kecskemetu, se je v Las Vegasu predstavil v najmočnejši različici CLA 250, v kateri 225-'konjski' turbobencinski štirivaljnik sodeluje z dvosklopčnim menjalnikom 7G-DCT. Ob začetku prodaje maja bo na voljo s široko paleto bencinskih in dizelskih motorjev, tudi v kombinaciji s štirikolesnim pogonom. Zgodnjim kupcem bo na voljo tudi v seriji Edition 1.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"