Med begom kar dvakrat namerno v policijsko vozilo. In kaj je bil razlog za beg?

Policisti so na avtocestnem postajališču Starine pri Novem mestu v ponedeljek nekaj po 17. uri opazili osebni avto z očitno ponarejenimi registrskimi oznakami. Njegov voznik policijskih opozoril naj ustavi, ni upošteval, temveč se je podal v beg, pri čemer je dvakrat namerno trčil v policijsko vozilo. Policiste je tudi poskušal napasti.

Med begom kar dvakrat namerno v policijsko vozilo. In kaj je bil razlog za beg? (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
29. 11. 2022

Voznik je po begu, daljši nevarni vožnji in dvakratnem trčenju v Dolenji vasi z avtom zapeljal s ceste in po travnati brežini v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta. Starejši osumljenec je pobegnil, so sporočili s policijske uprave (PU) Novo mesto.

Prijeti 20-letnik je pri tem policiste poskušal napasti. Ti so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Kriminalisti nadaljujejo dejavnosti za izsleditev pobeglega osumljenca, okrepljeno preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu ter preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so dodali.

Policisti posebne enote za nadzor državne meje so sicer pobeglega voznika in njegovega sopotnika prvotno poskušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali. Voznik teh ni upošteval in je vožnjo pospešeno nadaljeval. Prečkal je mostova pri gradu Otočec, nato sredi cestišča ustavil, prestavil vzvratno in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del policijskega vozila.

Po trčenju je odpeljal naprej, vnovič prestavil vzvratno in še drugič trčil v policiste, potem pa močno pospešil in oddivjal proti bližnjemu Ratežu. V policijsko vozilo je med begom podobno poskušal trčiti še dvakrat, a so se policisti tema trčenjema izognili. Pri potoku v Dolenji vasi so mlajšega osumljenca nato prijeli, so še sporočili z novomeške PU.