Mercedes-AMG-jev novi hiperšportnik se bo imenoval Mercedes-AMG ONE

28. 9. 2018 | Matija Janežič
Deli

V dneh pred avtomobilskim salonom v Parizu je Daimler objavil ime svojega novega superšportnika, s katerim bo hibridno tehnologijo formule 1 prestavil na cesto. Imenoval se bo Mercedes-AMG ONE in bo predstavljal vrh ponudbe znamke Mercedes-AMG.

Kot pravijo pri Daimlerju, v Angliji že nekaj mesecev potekajo intenzivna testiranja novinca tako v testnih laboratorijih kot tudi na dirkališčih, trenutno pa največ časa posvečajo preizkusom v vetrovniku, kjer izpopolnjujejo predvsem elemente za zagotavljanje aktivne aerodinamike.

Med njimi je večkomponentno zadnje krilce, ki so mu za zagotavljanje čim večje sile potiska k tlom v športnem načinu namenili dvostopenjsko možnost povečanja. Pri izpopolnjevanju aerodinamike sicer sodelujejo strokovnjaki iz Daimlerjevih raziskovalnih središč v Affalterbachu, Brackleyju in Brixworthu.

Pri Daimlerju so poskrbeli tudi za bodoče lastnike novega hiperšportnika, ki so jim uredili predstavitveni tovornjak z imenom 'The Future of Driving Performance', v katerem lahko veliko izvedo o razvojnem procesu avtomobila in njegovem trenutnem stanju. Med drugim lahko sedejo v kokpit in se odločajo o možnosti opreme.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem