AMG in V8 motorji: imamo eno slabo in eno dobro novico

16. 8. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Ni vse tako črno ...

Pretekli teden se je v avtomobilskih krogih šušljalo, da bo Mercedes-Benz v izvedenki C63 in E63 AMG do leta 2026 vrnil V8 motor, ki je poganjal tudi prejšnji generaciji. V aktualnem C63 AMG je namreč pod pokrovom hibridni 4-valjnik, v prihajajočem E63 AMG pa bo mogoče hibridni pogonski sklop z vrstnim 6-valjnikom, če vanj ne bodo dali enakega motorja kot v C63. Zdaj je uslužbenec nemške zvezde, ki sodeluje pri razvoju, za enega izmed nemških avtomobilističnih medijev potrdil, da grmečih V8 motorjev v teh dveh modelih ne bo.

Mercedes-Benz

Ampak!

Znamka je na Instagramu delila kratek videoposnetek, s katerim je svoje sledilce požgečkala in napovedala premiero nove generacije modela AMG-GT. Pokazali ga bodo 19. avgusta, v videoposnetku pa so vseeno razkrili pomembno informacijo - njegovo srce bo V8 z dvema turbinama, ki bo poganjal vsa štiri kolesa. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG (@mercedesamg)

2+2

Novi GT, ki temelji na modelu AMG SL, naj bi imel 4 sedeže (2+2), vendar bosta zadnja dva bolj za okras kot za dejansko prevažanje potnikov. Čeprav zamaskiranega, so ga že pokazali na družbenih omrežjih. Na fotografijah le stežka opazimo kaj drugega kot silhueto. No, k sreči bo dan premiere hitro tu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG (@mercedesamg)

Fotografije: Mercedes-Benz

Preberite še: McLaren razkriva, da njihov naslednji hiperšportnik ne bo podoben Rimčevi Neveri!

BONUS VIDEO: ‘Zlobno zeleni’ Ford Focus ima paket za dirkališča – poglej si te nore izboljšave

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol