Mercedes-Benz električno z Generation EQ

30. 9. 2016
Deli

Mercedes-Benz je za avtomobilski salon v Parizu predstavil študijski SUV-kupe Generation EQ, ki je napoveduje novo generacijo avtomobilov z baterijskim električnim pogonom.

Že z dinamičnim zunanjim videzom v slogu 'electro-look' namiguje na močan električni pogonski sklop, ki se skriva pod pločevino. V njegovem bistvu sta dva elektromotorja, eden na prednji, eden pa na zadnji premi, s sistemsko močjo, ki jo je po zaslugi prilagodljivega baterijskega sklopa mogoče povečevati vse do 300 kilovatov. Seveda že zato, ker sta vsak vgrajena na svojo premo, zagotavljata stalni štirikolesni pogon s prilagodljivim razporejanjem moči med obema premama, ki avtomobilu zagotavlja zelo dinamične vozne lastnosti. Pospeševanje do 100 kilometrov na uro je opravljeno v manj kot petih sekundah

Mercedes-Benz Generation EQ lahko s polnimi baterijami prevozi do 500 kilometrov, njihovo polnjenje pa bo zelo pospešil priključek po standardu CCS, ki bo v začetku omogočil polnjenje z močmi med 50 in 150 kW, dolgoročno pa celo z močjo 300 kW, s čimer bi lahko baterije v petih minutah napolnili za okrog 100 kilometrov električne vožnje.

Potnikom in vozniku bodo med potovanjem seveda zagotovljeni varnost, udobje, funkcionalnost in povezljivost, ki jo pričakujejo v avtomobilu te vrste. Zasnovali ga bodo na platformi, posebej razviti za električne avtomobile, ki bo z modularnostjo zagotavljala prilagajanje velikost na njej slonečih avtomobilov, pri njeni izdelavi pa bodo kombinirali jeklo, aluminij in ogljikova vlakna.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja