Mercedes-Benz GLK Vision

3. 1. 2008
Deli

Čeprav smo vam pred dnevi že pokazali vohunske fotografije serijskega GLK-ja, smo vam dolžni najaviti še koncept Vision GLK Freeside, ki bo razstavljen v Detroitu nakazal smernice novega najmanjšega MB-jevega SUV-a.

BMW X3 bo oktobra na naših cestah dobil novega konkurenta v Mercedes-Benzovem GLK-ju. Ta je zasnovan na tehniki novega razreda C (po njem bo podedoval tudi sisteme kot je Agility Control), oblikovno pa se zgleduje po večjem GL-u. Koncept Vision GLK se od serijskega razlikuje le po barvi in nekaterih malenkostih, kar potrjuje tudi primerjava z objavljenimi fotografijami serijskega modela. 4, 52 metrskega GLK-ja (za 26 centimetrov je krajši od ML-a) bodo poganjala vsa štiri kolesa (4Matic).

Pod motornim pokrovom študije je 2, 2-litrski turbodizel s 170 "konji", povezan s sedemstopenjsko avtomatiko pa preko štirikolesnega pogona prenaša 45 odstotkov moči na prednji kolesi in 55 odstotkov moči na zadnji kolesi.

Leta 2009 se bo paleti šestvaljnikov v serijskem GLK-ju pridružila še štirivaljna konjenica, pa tudi pogon na le en kolesni par.

Foto: Mercedes-Benz

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol